SOCIAL MEDIA

    SPONZORI

BILJANA TOPIĆ

DOĐITE DA TRENIRAMO ZAJENO

“TOP JUMP”

-BILJANA TOPIĆ

Rodjena je 1977. godine u Šapcu, a atletikom je počela da se bavi sa dvanaest godina u Atletskom Klubu “Šabac” da bi njen talenat prepoznali u Beogradu gde je prešla 1995. i to u atletski klub “Partizan” a zatim i u “Milicionar”.

Bila je državna reprezentativka u sprinterskim disciplinama, učesnica svih velikih takmičenja, i kao kruna tog dela karijere je bilo učešće na njenim prvim Olimpijskim igrama u Sidneju 2000.

Nije trenirala od 2004. pa sve do aprila 2007. zbog materinstva, a njen povratak na atletsku stazu je bio nesvakidašan, počela je da trenira disciplinu troskok u atletskom klubu “Vojvodina”.  Nakon manje od godinu dana treninga ostvarila je normu za učešće na Olimpijskim Igrama u Pekingu (2008) i te godine postavila novi nacionalni rekord skočivši 14.49m. Naredna godina je bila najuspešnija godina u njenoj karijeri, pomerila je granice nacionalnih rekorda (u dresu atletskog kluba “Radnički-KG”) u dvorani na 14.36m i na otvorenom na 14.52m. Na prvenstvu Evrope u dvorani kao i na prvenstvu Sveta te godine je osvojila fantastična četvrta mesta. Na poslednjem takmičenju te godine, u FINALU ZLATNE LIGE (sadašnja Dijamantska liga) je osvojila drugo mesto i postavila važeći nacionalni rekord sa 14.56m.

Zabeležila je još nekoliko učešća i finala na svetskim i evropskim prvenstvima kao i nastup na Olimpijskim Igrama u Londonu (2012), njen treći nastup na ovom najvažnijem sportskom nadmetanju. Tada je i prestala da se profesionalno bavi atletikom donoseći na svet drugu ćerkicu.

Zanimljivo je da se ove godine (2015) ponovo pojavila na zaletištu da bi  sa minimalnim treningom (četiri puta nedeljno) skočila 13.79m i ponovo trijumfovala na Prvenstvu i Kupu Srbije ostavljajući daleko iza sebe svu konkurenciju.

 

Proglašavana je za najbolju atletičarku Srbije 2008 i 2009 godine.

Osnivač je atletskog kluba “Top Jump”  2013. god. i od tada aktivno  učestvuje u radu kluba u svim segmentima.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu (2007) dok je masters studije za “Menadžment u sportu” okončala 2013.

U stalnom je radnom odnosu u kompaniji “Triple jump group” iz Beograda od aprila 2013.


///Тел: 060.360.00.65///У нову сезону 2018-2019 крећемо од уторка 04.09.2018. из „Хале спортова Жарково“ (улица Олимпијских игара бр. 14) и то по распореду који видите у табели испод. Децу смо поделили у шест група на основу годишта, разреда у школи али и онога што је још важније, њихових  психо-физичких карактеристика и моторичких способности. Усмено  ћемо Вас обавестити којој групи Ваше дете припада.
Početna O nama Novosti Treninzi Galerija Dokumenta Kontakt